MOBIL BELYSNING
TILLVERKAD FÖR
ATT TÅLA ALLA TYPER AV
FÖRHÅLLANDEN OCH
PÅFRESTININGAR
VIKING LJUSTEKNIK
JÄMFÖRELSE OCH BESPARING
VIKING ARMATURER
LIVSLÄNGD OCH TÅLIGHET
VIKING TILLBEHÖR
ANVÄNDNINGSOMRÅDEN
KONTAKT
PARTNERS
TILLBAKA TILL ENTRÉ
NEW LED TECHNOLOGY
VIKING LIGHTING PRESENTATION

Sekretesspolicy
Användningsområden

Belysningssatser Byggbelysning Lågvoltsbelysning
Räddningstjänst Verkstadsbelysning

Räddningstjänst

I räddningsarbete och som områdesbelysning används ofta halogenstrålkastare från hög höjd, med skuggor som följd och ibland utan att ljuset når dit det behövs.

FN-styrkan valde Viking för att röja minor på nätterna i Väst-Sahara. Arbetet kunde inte bedrivas på dagtid p.g.a. värmen. Arbetet nattetid är krävande, men Viking bländar inte och ger ett jämnt ljus. Vikings tålighet mot slag och stötar samt brinntid på 16 000 timmar är viktiga egenskaper när ljuset inte får slockna.

Viking är av mycket hög kvalitet och prestanda. De främsta egenskaperna är att den är flexibel har låg energiförbrukning, och är brandsäker.

Viking belysning är utvecklad av brandmän för räddningstjänst. Viking används vid kap eller skärarbeten, som belysning vid restvärdesräddning, i tält, vid olyckor och katastrofer eller på andra platser där man är i behov av en platsbelysning.

Viking lyser upp en stor yta utan att blända. Belysningen kan användas i håligheter, på stativ eller bäras fram där det bäst behövs för stunden

Inom räddningstjänsten finns Viking som belysning i sjukvårdstält som områdesbelysning vid t.ex. tågurspårningar, jordbävningsområden, större bränder och i en rad olika andra situationer.

Viking tål att transporteras och används av brandförsvaret i freds och krigsorganisationen samt inom svenska, finska, danska och tyska militären.